söndags kvällen

...spenderas med mami papi & blixten och ett nyhetsrepotage om tsunamijn som inträffade 2004 på tv4Fakta.
Mycket intressant och sorgligt, att något sånt har hänt oss ändå. Det är svårt att tro.. Man får se en massa klipp där folk ligger på gatorna och ber efter att den första vågen kommit in och väntan på den andre är igång.
Fick också se att det var en familj som skulle åka tåg söderut på Sri Lanka, en mamma pappa son & dotter. Dottern hade suttit i mammans knä och sonen i pappans och så hade sonen sag till sin pappa att han inte ville vara kvar längre och sedan hade tåget träffats av den andra vågen som var 8-10 meter höoch sonen dog. Pappan lever fortfarande idag med vetskapen om att sin son inte ville leva kvar, hur hemskt är inte det?
Dom visade nyss en död bebis som hittats under en massa bråte, en gammal man som satt vid en cykel och utbrast "Jag har ingen kvar. Varför förtjänar jag då att leva?" Man ser kvinnor och barn ligga döda under bråte, det är hemskt rent ut sagt. Riktigt hemskt!
fan nu dör snart datan.. Det blir ett till inlägg imorgon om det här istället, godnatt kompisar :)

just det! Idag var jag som sagt på dylans match och tog sedan en lång promenad med Lisa :) Kändes väldigt bra och behövligt och det var också skönt att fått prata ut om en massa saker. Allt mellan himmel och jord kan man faktist säga.


uppdatering
nu visar dom döda barn som ligger bland en massa bråte. Vissa hela och vissa inte. En kvinna som var med om det här säger att hon önskade att hon låg där i deras ställe. Att någon annan skulle ta barnens plats, att de skulle förtjäna att leva.
Varendra kvadratmeter var täckta av bråte. Allt var helt förstört. Ingenting är sig detsamma. Kroppar plockads upp ur vattnet, kroppar föt runt i vattnet. Det är hemskt att detta ens har hänt. En man hittade sin fru och sin dotter nere på stranden, döda. Han tog dom till polishuset och lät dom kremeras tillsammans för att sedan igen gå ner till stranden och hoppas på att det kommer en till våg så att han också kan dö.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0